Admin

Admin

Admin

Vă informăm că, în urma procesului de instalare a stației GNSS permanente Sânnicolau Mare, aceasta a intrat în producție din data de 03.06.2024, cu denumirea SNIC. În consecință, toate produsele specifice acestei stații vor conține „SNIC” în denumire. Coordonatele se regăsesc pe app.rompos.ro , accesând secțiunea RINEX.

Vă informăm că, în urma procesului de instalare a stației GNSS permanente Buftea, aceasta a intrat în producție din data de 22.04.2024, cu denumirea BUFT. În consecință, toate produsele specifice acestei stații vor conține „BUFT” în denumire. Coordonatele se regăsesc pe app.rompos.ro , accesând secțiunea RINEX.

Vă informăm că, în urma procesului de instalare a stației GNSS permanente Făurei, aceasta a intrat în producție din data de 06.04.2024, cu denumirea FAUR. În consecință, toate produsele specifice acestei stații vor conține „FAUR” în denumire. Coordonatele se regăsesc pe app.rompos.ro , accesând secțiunea RINEX.

Vă informăm că, începând cu data de 13 martie 2024, în urma procesului de înlocuire a receptorului stației permanente de la Tătărăștii de Jos (TAJO), utilizatorii ROMPOS vor beneficia și de corecții aferente constelației Galileo.

Vă informăm că, în urma procesului de instalare a stației GNSS permanente Mizil, aceasta a intrat în producție din data de 20.02.2024, cu denumirea MIZI. În consecință, toate produsele specifice acestei stații vor conține „MIZI” în denumire. Coordonatele se regăsesc pe app.rompos.ro , accesând secțiunea RINEX.

Vă informăm că, în urma procesului de instalare a stației GNSS permanente Zimnicea, aceasta a intrat în producție din data de 21.02.2024, cu denumirea ZIMN. În consecință, toate produsele specifice acestei stații vor conține „ZIMN” în denumire. Coordonatele se regăsesc pe app.rompos.ro , accesând secțiunea RINEX.

Vă informăm că, în urma procesului de instalare a stației GNSS permanente Brașov, aceasta a intrat în producție din data de 20.02.2024, cu denumirea BRSO. În consecință, toate produsele specifice acestei stații vor conține „BRSO” în denumire. Coordonatele se regăsesc pe app.rompos.ro , accesând secțiunea RINEX.

Vă informăm că, în urma procesului de instalare a stației GNSS permanente Banloc, aceasta a intrat în producție din data de 13.02.2024, cu denumirea BNLC. În consecință, toate produsele specifice acestei stații vor conține „BNLC” în denumire. Coordonatele se regăsesc pe app.rompos.ro , accesând secțiunea RINEX.

Vă informăm că, în urma proceselor de modernizare și relocare a stației GNSS permanente Beiuș, aceasta a intrat în producție din data de 17.02.2024, noua denumire fiind BEI2. În consecință, toate produsele specifice acestei stații vor conține „BEI2” în denumire. Coordonatele noi se regăsesc pe app.rompos.ro , accesând secțiunea RINEX.

Centrul Național de Cartografie (CNC) pune la dispoziția utilizatorilor noi funcționalități ale Sistemului românesc de determinare a poziției (ROMPOS). Pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite, modulul Starea sistemului al platformei app.rompos.ro, beneficiază de patru noi opțiuni de vizualizare.

 

          Noile funcționalități permit utilizatorilor ROMPOS să afle o serie de informații cu privire la soluțiile fixe.

Astfel, numărul total de soluții fixe reprezintă numărul total al utilizatorilor care au soluții fixe (atât single-base, cât și de rețea) la momentul interogării.

Timpul mediu de fixare a soluțiilor (TTF) este exprimat ca medie pentru o durată de 5 minute a valorilor abaterii standard a TTF calculate la fiecare 10 secunde pentru utilizatorii care au soluții fixe. Trendul de scădere va fi semnalizat prin culoarea verde și cu un simbol orientat în jos. Dacă valoarea este în creștere, atunci aceasta este afișată prin culoarea roșie și prin simbolul corespunzător.

Procentul de soluții fixe (% FIX) reprezintă raportul dintre numărul utilizatorilor conectați și numărul utilizatorilor cu soluție fixă, calculat la fiecare 5 minute. Trendul ascendent va fi semnalizat prin culoarea verde și un simbol care indică creșterea. Dacă valoarea este în scădere, atunci aceasta este afișată prin culoarea roșie și simbolul corespunzător.

Reprezentarea grafică a soluțiilor fixe (secțiunea SOLUȚII FIXE) cuprinde reprezentarea procentului de soluții fixe (bare verticale), a numărului total de utilizatori conectați (linie verde) și a numărului de utilizatori cu soluții fixe (linie roșie). Graficul este actualizat la fiecare 5 minute.

          De asemenea, a fost optimizată afișarea valorilor numărului utilizatorilor conectați și totalului soluțiilor fixate (primele două de la secțiunea STARE SISTEM).

          Pentru alte informații, Serviciul de Suport Tehnic ROMPOS stă la dispoziția utilizatorilor prin live chat, telefon, WhatsApp sau e-mail.

Suport Tehnic ROMPOS

Tel.: 0758 071 894

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

poza_1_comunicat_rompos.png

poza_2_comunicat_rompos.png

Căutare

Contact

  • Program L-J : 8:00-16:30; V: 8:00-14:00
  • Bd.Expozitiei, nr.1A, Sector 1, Bucuresti
  • +40 21 224 39 67
  • +40 758 071 894
  • office@rompos.ro
  • Contact Rapid